De beste televisies voor 2020

beste televisies voor 2020

De beste televisies voor 2020

De beste televisies voor 2020 welke zijn nou de beste. Wil jij weten wat de beste tv’s van dit jaar zijn? Om het jou makkelijk te maken hebben wij voor alle soorten televisies de meest verkochte, beste koop en beste getest op een rij te zetten. Zo hebben wij de Beste LED TV, Beste Smart TV, Beste 4K TV, Beste OLED TV, Beste QLED TV en Beste Curved TV voor je onderzocht.

Hoewel er nu bijna geen 3D tv’s en plasma tv’s worden verkocht, kun je nog wel de laatste beste lijst bekijken. Sommige modellen kun je meerdere keren tegenkomen in de overzichten. Zo zijn er UHD LED Smart TV’s verkrijgbaar. Kies dan ook wat voor jou het belangrijkst is, bijvoorbeeld UHD, zodat je hier de beste tv modellen van te zien krijgt. Heb jij een model op het oog? Klik dan op de groene Prijzen en Specificaties knop voor het volledige overzicht van alle specificaties inclusief de laagste prijzen van bekende en gerenommeerde winkels! beste televisies voor 2020

Beste televisies voor 2020 OLED tv’s

Met een OLED televisie verzeker jij jezelf van de allerbeste kleurweergave. De pixels van een OLED scherm kunnen namelijk afzonderlijk oplichten. Hierdoor komen kleuren beter tot hun recht en is zwart ook echt diepzwart. Omdat er geen achtergrondverlichting nodig is, zijn de OLED televisieschermen nog dunner. Goede OLED tv’s zijn duur, maar worden gelukkig wel steeds betaalbaarder voor de consument. Zoek jij zo’n luxe tv met 4K en High Dynamic Range? Bekijk dan hier de beste OLED tv’s.

De LG CX 4K OLED TV (2020) is de beste 4K TV die je in 2020 kunt kopen. Hij slaagt er op de een of andere manier in om zijn voorganger, de C9, te verbeteren en biedt een betere beeldverwerking met behoud van zijn relatief betaalbare prijs. Maar wat de CX dit jaar tot onze keuze maakt, is zijn extreme veelzijdigheid, vooral voor wie wil. De samenwerking van LG met Nvidia heeft zijn vruchten afgeworpen en maakt van de CX ook een topspelcomputer.

Als uw kijkgewoontes daarentegen puur op het gebied van films en tv-programma’s liggen, dan is Sony’s A8H OLED de droom van een cineast.

Als je op zoek bent naar iets beters dan de nieuwe TCL 6-Serie (2020) maakt gebruik van Mini-LED-achtergrondverlichting voor zwarte niveaus die bijna net zo goed zijn als OLED. Ben je op zoek naar budgetproducten van andere bedrijven? Denk dan aan de Hisense H9G of Sony X900H, die ons beiden verrasten met hun betaalbare prestaties.

Wil je in de wereld van 8K komen zonder een vitaal orgel te verkopen? Met de Q800T van Samsung bent u er voor minder dan 3.000 dollar.

Op zoek naar de grootste, slechtste TV ter wereld? Het is nog steeds de portemonnee verpletterende 88-inch LG Z9 8K TV.

Het feit van de zaak is, elke televisie op deze lijst heeft iets speciaals te bieden, dus pak je creditcard en scroll naar beneden door onze gecultiveerde line-up om de TV van je dromen te ontmoeten (en bekijk een aantal TV-consoles). beste televisies voor 2020

beste televisies voor 2020
beste televisies voor 2020

De beste TV: LG CX 4K OLED

Waarom zou je dit moeten kopen: Het doet het allemaal en doet het prachtig.

Voor wie het is: Iedereen die het zich kan veroorloven.

Waarom we de LG CX 4K OLED TV hebben gekozen:

Als je onze verslaggeving van OLED TV’s hebt gevolgd, en in het bijzonder, LG’s OLED TV’s, dan weet je dat superlatieven gewoon met het territorium komen. We hielden van de 2019 LG C9 OLED, en de nieuwe 2020 CX-serie is nog beter.

De beeldkwaliteit is opnieuw verbeterd dankzij de nieuwste beeldprocessor van LG, de Alpha 9 Gen 3. Maar wat de CX echt onderscheidt, zijn de out-of-the-box beeldinstellingen en de opmerkelijke reeks videogamevriendelijke functies.

We zijn tv’s tegengekomen die een uitstekende beeldkwaliteit bieden, maar die prestaties worden gecompenseerd door een omslachtig menusysteem dat de nodige controles begraaft. Dit voegt tijd en complexiteit toe voor degenen die de kleurnauwkeurigheid willen verbeteren en het gevreesde soap-opera-effect willen elimineren.

Met de Filmmaker Mode en beeldpresets van de CX, zoals ISF Expert Bright Room, kunt u snel en eenvoudig het volledige potentieel van deze TV ontsluiten, zonder dat er een professionele kalibratie nodig is.

LG’s samenwerking met Nvidia heeft de CX omgetoverd tot een prachtig gaming display, geschikt voor zowat elk type PC of console genre. Naast de variabele verversingssnelheid (VRR) die is ingebouwd in de HDMI 2.1-specificatie, biedt de CX de G-Sync van Nvidia en de FreeSync van AMD voor gegarandeerde gamecompatibiliteit met de beste grafische kaarten. In combinatie met de Auto Low Latency Mode (ALLM) van de CX heeft het onze recensent, Caleb Denison, ertoe aangezet om te zeggen: “de game-ervaring is glorieus,” zelfs tot 4K 120Hz in HDR bij volledige RGB-kleur, wat “boterig glad” is.

Meer TV’s

Het enige voorbehoud voor gamers is dat de CX de neiging heeft om sommige zwarten te verpletteren, waardoor het moeilijk kan zijn om schaduwdetails in sommige scènes uit te beelden. Zoals bij elk OLED-display is het ook de moeite waard om op te merken dat burn-in (permanent beeldbehoud) mogelijk is als je vele uren achtereen spelletjes speelt met statische elementen op het scherm.

We hebben wat kleine problemen met de luidsprekers van de CX (die zijn prima voor een TV, maar je wilt waarschijnlijk wel een soundbar) en met de WebOS-software van LG – die is nog steeds uitstekend, maar de toverstafinterface in Wii-stijl begint zijn leeftijd te laten zien. Desondanks is de LG CX 4K OLED TV nog steeds onze beste keuze voor 2020. beste televisies voor 2020

De beste prijs voor TV: 65-inch TCL 6-Serie (2020)

Waarom zou je dit moeten kopen: Het brengt zwarte niveaus en contrast in OLED-gebied zonder het OLED-prijskaartje.

Voor wie het is: Iedereen die op zoek is naar goede beeldkwaliteit tegen een redelijke prijs.

Waarom we de 65-inch TCL 6-Serie (2020) hebben gekozen:

TCL’s 2019 6-Serie was al onze keuze voor de beste prijs-kwaliteit-tv, maar het 2020-model brengt deze tv naar een heel nieuw niveau wat betreft beeldkwaliteit. Dat komt omdat TCL dit jaar de 6-Serie een Mini-LED achtergrondverlichting heeft gegeven als aanvulling op de quantum dot technologie. Het resultaat is kleurnauwkeurigheid, zwartniveau en contrast die niet alleen beter zijn dan welke andere TV dan ook voor deze prijs, maar ze zijn ook bijna net zo goed als OLED, wat iets zegt.

Mini-LED’s bereiken deze prestatie door honderden grote LED’s te vervangen door duizenden kleine LED’s, voor een veel betere controle over het lokale dimmen. “Ik vind de zwarte niveaus op deze TV uitstekend,” zei onze recensent, “met goed behoud van schaduwdetails.”

Om het meeste uit de 6-Serie te halen is het helaas nodig om diep te graven in de instelmenu’s, waarvan sommige een beetje lastig te ontcijferen kunnen zijn. Maar het is de moeite waard.

Als Roku TV profiteert de 6-Serie van de ultra-schone en gebruiksvriendelijke interface van het Roku OS, die zich uitstrekt tot alle functies van de TV. De stemafstandsbediening kan worden gebruikt om het volumeniveau aan te passen, bronnen te verwisselen en te zoeken naar een bepaalde film of show in alle contentdiensten die je hebt gekoppeld. Met ondersteuning voor duizenden streaming-diensten en apps is het eenvoudig een van de beste slimme tv-ervaringen die je nu kunt krijgen.

Maar de 6-serie zal ook gamers aanspreken. Het is een van de weinige tv’s met de gecertificeerde spelmodus van THX, en die Mini-LED’s doen het uitstekend met tonnen schaduwdetails, iets waarvan we hebben gemerkt dat het een uitdaging kan zijn op OLED-tv’s.

Met AMD’s FreeSync en VRR krijg je schone, juddervrije video’s tot 120Hz. Het enige nadeel is dat de HDMI-poorten van de 6-serie niet snel genoeg zijn om met deze verversingsfrequenties te kunnen spelen terwijl je een 4K-resolutie gebruikt, dus als vlotte actie belangrijk is, moet je je beperken tot 1440p.

Al met al is de TCL 6-Serie een uitzonderlijke TV die eersteklas beeldkwaliteit biedt aan diegenen die het zich anders misschien niet zouden kunnen veroorloven. beste televisies voor 2020

Sony A8H OLED 4K HDR TV

Waarom zou je dit moeten kopen: De iets conservatievere benadering van HDR levert een beeldkwaliteit op die filmliefhebbers echt zullen waarderen.

Voor wie het is: Degenen die op zoek zijn naar perfectie in film- en tv-beeldkwaliteit.

Waarom we de Sony A8H OLED 4K HDR TV hebben gekozen:

Vorig jaar hebben we de A9G Master Series OLED TV van Sony uitgeroepen tot de beste algehele TV, terwijl de LG C9 onze keuze heeft gemaakt voor de beste gamedisplay. Een jaar later zijn beide bedrijven verdubbeld op wat deze TV’s zo goed maakte. Maar waar LG zoveel mogelijk geavanceerde functies heeft omarmd (naast het verbeteren van de beeldkwaliteit), heeft Sony gekozen voor een meer conservatieve aanpak, waarbij de beste eigenschappen van de A9G effectief worden gereproduceerd, maar tegen een lagere prijs, met de A8H.

Dus terwijl LG’s CX genoeg van een voorsprong heeft gekregen om te worden uitgeroepen tot beste algemene TV, heeft de nieuwe Sony A8H de titel voor de meest filmische TV. Sony heeft opnieuw bewezen dat zijn beeldverwerkingstechnologie, belichaamd in zijn vlaggenschip X1 Ultimate processor, de beste in de branche is. Wanneer je het geweldige 4K OLED paneel van LG Display combineert met Sony’s imaging wizardry, krijg je een TV die de intentie van film- en videomakers getrouwer weergeeft dan alle andere.

Sony is er ook in geslaagd om de prijs van al deze videovoodoo te verlagen. De A8H is nog steeds prijzig in vergelijking met LG, maar met het 55-inch model op 1900 euro en de 65-inch set op 2800 euro, is het tot 500 minder dan de A9G voor hetzelfde formaat.

Terwijl we geen scrupules hebben over het aanbevelen van de A8H voor serieuze videofielen, kan hetzelfde niet worden gezegd voor gamers. Sony heeft geen HDMI 2.1 functies toegevoegd aan de A8H, dus 4K resolutie is beperkt tot 60Hz, er is geen VRR en geen ALLM modus. Gelukkig is er wel eARC (een must voor lossless, high-resolution audio), maar dat is slechts een bewijs dat Sony al zijn inspanningen heeft gestoken in het creëren van een no-compromises-filmweergave.

Twee andere sterke punten van de A8H: Hij heeft genoeg verwerkingskracht om van zijn Android TV-besturingssysteem een pittige, responsieve ervaring te maken (iets wat we niet konden zeggen van eerdere Sony TV’s), en hij heeft een ingebouwd luidsprekersysteem dat verrassend goed is. Je wilt waarschijnlijk sowieso een soundbar of home cinema geluidssysteem, maar het is leuk om te weten dat als er een duwtje in de rug komt, je gemakkelijk kunt genieten van de A8H als solo-artiest. beste televisies voor 2020

beste televisies voor 2020
beste televisies voor 2020

Hisense H9G Quantum HDR TV

Waarom zou je dit moeten kopen: Het pompt genoeg helderheid uit om zelfs de helderste kamers te overwinnen, en doet dat zonder afbreuk te doen aan het zwartniveau.

Voor wie het is: Degenen die een betaalbare HDR TV willen die goed zal presteren in allerlei omgevingen.

Waarom we de Hisense H9G Quantum HDR TV hebben gekozen:

De Hisense H9G Quantum heeft misschien geen Dolby Atmos audio, of geavanceerde gaming functies zoals VRR, ALLM, of 4K 120Hz, maar waar het de concurrentie (letterlijk) overtreft is het pijnlijk heldere display.

In staat om ten minste 1.000 nits van de piekhelderheid uit te pompen in de HDR-modus (bij het testen ging het eigenlijk veel helderder), de H9G is uw beste inzet om te genieten van alles wat HDR-content te bieden heeft, ongeacht waar u het in uw huis plaatst. Beter nog, het slaagt erin om deze ultra-heldere beelden te bereiken zonder fatsoenlijke zwarte niveaus op te offeren. En dan is er nog de prijs: Met iets minder dan 1000 euro voor het 65-inch model, is het een goede prijs.

Hisense is ook slim genoeg om te beseffen dat de meeste mensen niet urenlang willen rommelen binnen de instellingenmenu’s om hun beeldkwaliteit in te stellen. Wanneer u de opties voor standaard dynamisch bereik (SDR) materiaal aanpast, selecteert de TV automatisch de juiste HDR-instellingen. Zoals onze recensent aangeeft, “ga gewoon zitten, klik, kijk en weet dat u de beste beeldprestaties krijgt”.

De H9G bevat ondersteuning voor Dolby Vision & HDR10, de twee belangrijkste smaken van HDR die u vindt op Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Android TV is de smart TV software aan boord en net als de Sony A8H is er genoeg verwerkingskracht op de Hisense om de ervaring bevredigend te laten verlopen.

Met Chromecast en Google Assistant, beide inbegrepen, is de H9G een zeer goed afgeronde TV, tegen een zeer aantrekkelijke prijs. beste televisies voor 2020

beste televisies voor 20202

Beste televisies voor 2020 LED tv’s

Een LED TV is de opvolger van de LCD televisie. Deze tv’s hebben een lager energieverbruik en zijn een stuk dunner. Dit komt doordat LED lichtbronnen kleiner zijn. Tegenwoordig is het gros van alle goede tv’s een LED tv. Het aanbod is dus zo groot dat het lastig kan zijn om de beste televisie te vinden. LED tv’s zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en bieden een hoge helderheid en contrastratio. Bij Televisies.nl kun je eenvoudig de beste LED tv’s van dit moment vergelijken! beste televisies voor 2020

Beste Budget Smart TV voor Streaming

De Hisense H8G is de beste smart TV in de budgetcategorie die we hebben getest. Het is vrij goed gebouwd en ziet er mooi uit in elke omgeving. Het biedt goede algemene prestaties waar de meeste mensen blij mee zouden moeten zijn. De ingebouwde Android TV is enigszins eenvoudig te gebruiken, maar voelt soms niet het meest soepel aan. Er is nog steeds een uitstekende selectie van apps beschikbaar om te downloaden.

Het maakt gebruik van een VA-paneel en heeft een uitstekende contrastverhouding en een behoorlijke zwarte uniformiteit. Ondanks zijn budgetprijs heeft het zelfs een volledige lokale dimfunctie die vrij goed presteert. In lichte ruimtes heeft hij een goede reflectiewerking en wordt hij helder genoeg om verblinding tegen te gaan. Het toont een breed kleurengamma voor HDR-inhoud, maar het wordt niet helder genoeg in die modus om echt highlights naar buiten te brengen. Het is een beetje beperkt in gamefuncties, maar het heeft een goede reactietijd, een Black Frame Insertion-functie en een lage invoervertraging.

Jammer genoeg heeft het wat uniformiteitsproblemen omdat er een vies schermeffect is in het midden, wat afleidend kan zijn tijdens het sporten, maar dit kan variëren tussen de eenheden. Het heeft ook smalle kijkhoeken, maar dat wordt verwacht van een VA-paneel. Gelukkig wordt de inhoud in lagere resolutie goed opgeschaald en wordt judder uit inheemse 24p-bronnen verwijderd. Over het algemeen zouden de meeste mensen blij moeten zijn met de Hisense, waardoor het de beste TV voor streaming beschikbaar is in de budgetcategorie. beste televisies voor 2020

beste televisies voor 2020
beste televisies voor 2020

Beste televisies voor 2020 QLED tv’s

Samsung TV’s zijn op dit moment het verste met qLed! beste televisies voor 2020

Uiteraard is het zinvol om bij het kopen van een nieuwe tv te shoppen. Maar als je eerder een Samsung hebt gehad en je wilt vasthouden aan wat je weet, zijn er een aantal indrukwekkende schermen die er zijn.

Van monster sets tot meer gematigde modellen, van zeer betaalbaar tot zeer duur, Samsung heeft TV’s die passen bij alle smaken, ruimtes en budgetten.

Voordat u uw geld neerlegt, zijn er een paar dingen die u moet overwegen. 4K en HDR zullen de beeldkwaliteit drastisch verbeteren, maar alleen als u compatibele inhoud krijgt, dus controleer uw bron. En vergeet niet dat geen enkele Samsung set Dolby Vision ondersteunt – in plaats daarvan hebben ze een eigen rivaliserend formaat, HDR10+.

Samsung was ook de eerste die 8K sets in het Verenigd Koninkrijk verkocht. Hoewel er nog steeds geen 8K-content beschikbaar is, doen ze 4K-content opwaarderen met behulp van de verwerkingstechnologie van Samsung, en dat doen ze over het algemeen erg goed.

En dan is er nog de grootte van de set. Meet waar je het neerzet en kijk welke grootte set het beste bij je past. Groter is niet altijd beter – als het boven je bank uittorent, moet je misschien nog eens nadenken.

Controleer ook de kleine lettertjes op zaken als het aantal HDMI- en USB-aansluitingen. Deze details lijken misschien relatief klein, maar ze maken het verschil als het gaat om het instellen.

Tot slot moet u overwegen of u een gloednieuwe 2020-set of een uitgaand 2019-model wilt. Het ligt misschien voor de hand dat u een nieuw model wilt, maar u zult waarschijnlijk een grote besparing opleveren als u kiest voor een TV met korting in 2019. Hier is hoe u het ene van het andere kunt onderscheiden: De 2019 modellen van Samsung komen uit de ‘R’-reeks, dus zoek een ‘R’ aan het einde van het modelnummer als het een QLED is of een ‘RU’ in het midden als het een lcd-scherm is. TV’s uit 2020 hebben in plaats daarvan een ‘T’. beste televisies voor 2020

beste televisies voor 20204

Wat is het verschil tussen QLED, OLED en LED?

Het jargon rond 4K TV’s kan verwarrend zijn. Hier is een super basisuitval. (Als je meer info wilt, hier is een goede uitleg van PCMag.)

Een “LED TV” is een LCD TV met LED (light-emitting diode) achtergrondverlichting, die het scherm verlicht en je helpt het beeld te zien. Deze TV’s zijn uiterst gangbaar.

OLED TV’s, die over het algemeen veel duurder zijn, maken gebruik van organische lichtgevende diodes (OLED!) om het beeld zowel helderder als beter zichtbaar te maken. Ze staan bekend om hun uitstekende contrast en beeldkwaliteit.

“QLED” is een term die door Samsung is ontwikkeld om zijn eigen TV’s te beschrijven. De “Q” staat voor “quantum”. Dit zijn in principe LED-tv’s met een coole twist: Ze gebruiken de “quantum dots” technologie van Samsung om een breder kleurengamma te accommoderen en elke tint nauwkeuriger te maken. beste televisies voor 2020

Beste televisies voor 2020 de merken

Geen zin om alle tests te bekijken? Maar wil je direct weten welke tv merken het best scoren? De merken hieronder scoren steevast goed in ons onderzoek naar de beste televisies. beste televisies voor 2020.

  • LG tv’s
  • Panasonic tv’s
  • Philips tv’s
  • Samsung tv’s
  • Sony tv’s
beste televisies voor 2020
beste televisies voor 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *