Reizen met een laptop

Reizen met een laptop

Tips voor reizen met een laptop

Reizen met een laptop hoe houdt u uw technologie schoon tijdens het reizen voor zaken of plezier? De meeste mensen voelen zich veiliger door hun laptop mee te nemen op hun vlucht in de hoofdcabine, in plaats van deze te controleren met de rest van hun bagage. De meesten zijn bang voor de mogelijke schade aan hun elektronica als die eenmaal uit hun handen is. De TSA (Transportation Security Administration) heeft regels en voorschriften voor persoonlijke elektronische apparaten ingevoerd. U kunt items die de TSA toestaat vinden door de officiële TSA website te raadplegen: TSA Wat kan ik meenemen.

Uiteraard staan persoonlijke elektronische apparaten, waaronder mobiele telefoons en laptops, op de veilige lijst van handbagageartikelen en kunt u uw laptop beschermen tegen dagelijkse slijtage met een vintage lederen laptoptas.

Reizen met een laptop
Reizen met een laptop

Doorlopen van de veiligheid

Om tijd te besparen wanneer u door de veiligheidscontrole op een luchthaven gaat, moet u uw laptop uit de koffer halen en zelf in de vuilnisbak doen. Hoewel sommige laptoptassen nu worden toegestaan op vliegvelden, zult u ze uit uw tas willen halen als die van u niet specifiek is ontworpen voor de veiligheidscontroles op vliegvelden. Als u een controlepostvriendelijke laptoptas gebruikt, wordt het proces van het doorlopen van de luchthavenbeveiliging sneller en efficiënter.

Reizen met een laptop
Reizen met een laptop

Na dit, het volgende wat je moet doen is onthouden om uw laptop op te halen, omdat volgens deze post en de vele toepassingen aan de wolk nu een dag kunt u toegang tot bijna alles op afstand. Verrassend genoeg is het vergeten om je laptop op te halen een veel voorkomend verschijnsel op vliegvelden. De beste manier om ervoor te zorgen dat het niet gebeurt is om een label op je laptop te plakken met je naam en telefoonnummer erop, als je niet al een controlepostvriendelijke laptoptas gebruikt.

De luchthavenbeveiliging mag uw laptop te allen tijde in beslag nemen. Als ze je toch om je laptop vragen, dan kun je hem alleen maar beleefd en zonder argumenten aan hen overhandigen. Gelukkig hoeft u zich in de meeste landen geen zorgen te maken over de beveiliging van de luchthaven als u uw laptop bij zich draagt en zou u geen probleem moeten hebben om door de beveiliging te gaan met uw laptop, zolang u deze maar niet vergeet op weg naar de terminal!

Reizen met een laptop2
Reizen met een laptop

Het schoonmaken van uw laptop of smartphone

Met het begin van COVID-19 vragen veel reizigers zich af hoe ze hun persoonlijke elektronica, waaronder laptops en smartphones, goed kunnen reinigen en desinfecteren. Geen wonder, want deze artikelen kunnen meer ziektekiemen en bacteriën bevatten dan een openbaar toilet. Volgens een rapport van Time Magazine is uw mobiele telefoon 10 keer vuiler dan een toiletbril! Het Center for Disease Control and Prevention beveelt aan om hoge aanrakingsoppervlakken zo vaak mogelijk te desinfecteren.

Reizen met een laptop7
Reizen met een laptop

Raadpleeg eerst en vooral de fabrikant van uw laptop of smartphone voor de beste manier om uw toestel te reinigen. Ga online of raadpleeg de handleiding van uw toestel voor de beste reinigingsoptie. Elk apparaat is anders, terwijl sommige schermen van glas zijn, andere niet. Het is erg belangrijk om op te merken dat het schoonmaken van een glazen oppervlak anders kan zijn dan het schoonmaken van andere oppervlakken. Veel Apple-computers en -telefoons hebben mogelijk een glazen scherm, terwijl Android-toestellen en pc-schermen mogelijk niet van glas zijn gemaakt.

De meeste Apple apparaten, waaronder MacBooks en Apple beeldschermen, hebben een glazen scherm dat kan worden schoongeveegd met een ontsmettingsdoekje. Gebruik uw Apple apparaat niet direct na het gebruik van het desinfectiedoekje, omdat het voor de meeste apparaten minimaal 4 minuten duurt om het oppervlak te desinfecteren en te ontsmetten. Laat het reinigingsdoekje op het harde oppervlak achter en laat het aan de lucht drogen. Ook hier geldt dat u het beste de handleiding van het apparaat kunt raadplegen, aangezien de Apple Pro Display XDR mogelijk zijn eigen specifieke reinigingsinstructies heeft, die afwijken van andere Apple producten.

Reizen met een laptop
Reizen met een laptop

Er zijn 4 eenvoudige stappen om het glasoppervlak van uw apparaat te reinigen.

  1. Zorg ervoor dat u de stekker van uw laptop uit het stopcontact haalt en schakel hem indien mogelijk uit (doe hetzelfde voor monitoren).
  2. 2. Gebruik eerst een schone microvezeldoek om uw scherm af te vegen; verwijder stof, schaafwonden en eventuele andere vingerafdrukken op oppervlakteniveau als dat mogelijk is.
  3. 3. Wring vervolgens een Lysol-desinfectiedoekje uit om ervoor te zorgen dat het niet oververzadigd raakt. 4. U kunt het scherm van uw laptop een keer voorzichtig afvegen, waarbij u erop let dat u geen openingen (inclusief poorten of luidsprekers) aanraakt.
  4. 4. Laat uw scherm aan de lucht drogen. Als er daarna strepen zijn ontstaan, zegt Forte dat u het scherm nog een keer moet afvegen met een schone microvezeldoek, omdat deze extra wrijving kan helpen om meer kiemen te verwijderen en eventuele strepen glad te strijken. Als u geen schone microvezeldoek hebt, kunt u deze onderdompelen in kokend water om eventuele ziektekiemen te elimineren (door het aan de lucht te laten drogen), zegt Forte, of het gewoon door een wascyclus halen met behulp van een wasserette (zoals de versie van Lysol).
    LCD schermen mogen niet van glas zijn en kunnen hun eigen unieke reinigingstechnieken hebben. Gebruik GEEN desinfecteerdoekjes op gewone LCD schermen die normaal gesproken op PC-laptops en sommige monitoren te vinden zijn. Ontsmettingsdoekjes kunnen een schittering achterlaten die een film op dit soort schermen veroorzaakt. Het is ook nooit aan te raden om zeep en water te gebruiken op PC-schermen.
Reizen met een laptop6
Reizen met een laptop

De beste manier om het scherm van uw PC te reinigen is met een droge microvezeldoek. Aangezien deze microvezeldoekjes het oppervlak niet noodzakelijkerwijs ontsmetten of ontsmetten, zullen ze uw scherm ook niet permanent beschadigen. Microvezeldoeken doen het beter dan zeep, omdat ze gemaakt zijn van gespecialiseerde materialen voor het opvangen en verwijderen van ziektekiemen, vuil en vlekken. Sommige zeepbestanddelen kunnen een film op het scherm van uw PC achterlaten, waardoor ze ongewenste schittering veroorzaken of erger nog, ze kunnen het scherm daadwerkelijk beschadigen. Reizen met een laptop

Reizen met een laptop4
Reizen met een laptop

Het schoonmaken van uw toetsenbord

Gebruik bij het schoonmaken van uw toetsenbord nooit een doek of een middel met agressieve schuurmiddelen of oplosmiddelen. In plaats daarvan kunt u een blikje perslucht en alcohol gebruiken met een wattenstaafje. Het CDC raadt aan om een oplossing op alcoholbasis van minstens 70% te gebruiken om te desinfecteren. Houd het toetsenbord onder een hoek van 45 graden en gebruik de perslucht om eventuele loszittende deeltjes rond de toetsen uit te blazen. Vervolgens kunt u een wattenstaafje met kleine hoeveelheden alcohol gebruiken om zachtjes over en rond de toetsen te wrijven.

Reizen met een laptop
Reizen met een laptop

Reizen met een laptop wat wel en wat niet.

⦁ Gebruik nooit reinigingschemicaliën of doekjes met agressieve schuurmiddelen of oplosmiddelen.
⦁ Typische glasreinigers worden niet aanbevolen.
⦁ Glas en LCD schermen hebben verschillende reinigingsmethoden.
⦁ Gebruik alleen een droge zachte microvezeldoek op niet-glasschermen zoals PC-laptops.
⦁ Raadpleeg altijd eerst de handleiding van uw fabrikant.

Naarmate steeds meer beperkingen van het dagelijks leven beginnen op te heffen, zal het aantal zakenreizen snel toenemen. Werknemers zullen weer met hun persoonlijke elektronica, zoals laptops, iPads en smartphones, over luchthavens reizen. Gebruikers zullen de schermen van hun apparaat willen schoonmaken en het is een vrij eenvoudig stap-voor-stap proces met behulp van een aantal eenvoudige huishoudelijke artikelen. Vergeet niet te controleren of uw scherm van glas of ander materiaal is gemaakt, omdat elk zijn eigen methode voor het schoonmaken heeft. Het belangrijkste is dat u altijd de reinigingsaanbevelingen van de fabrikant van uw apparaat opvolgt.

Reizen met een laptop
Reizen met een laptop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *